Ugrás a tartalomra

Novemberben kezdődhet a körforgalom építése

2022. november 09. szerda
Karsay Ferenc polgármester: ebben a hónapban indulhat a kivitelezés
Novemberben kezdődhet a körforgalom építése

Karsay Ferenc polgármester nemrég a Tóth József utca és a Nagytétényi út sarkáról jelentkezett be egy videotájékoztatóval, hogy a helyszínről számoljon be a lakosságnak a tervezett körforgalom építkezésével kapcsolatos legfrissebb, rendelkezésre álló információkról.

Karsay Ferenc a Tóth József utcai kereszteződés körforgalommá való átalakításáról már korábban elmondta lapunknak, hogy milyen lezárásokra lehet majd számítani az építkezés alatt, illetve megosztotta a projekt befejezésének várható időpontját is.

Budafok-Tétény polgármestere a Facebook-oldalán megerősítette, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), valamint a kivitelező Strabag képviselőivel sikerült egy megbeszélést összehoznia az önkormányzatnak, és a tárgyaláson arról értesítették a kerületi delegációt, hogy nagyjából november közepe táján kezdődhet meg az építkezés. A polgármester tájékoztatása szerint ez az első időpont, amikor elkezdődhet a munka, hiszen az elmúlt hónapokban az aktuális építési engedélyek hatályukat vesztették, így most újra neki kell látni az engedélyeztetési procedúrának.

A kerület vezetője hozzátette, hogy van jó hír is. – Azt ígérik, hogy a júliusi határidő, amit vállaltak, tartható lesz, főleg akkor, ha az időjárás is segíti ebben a kivitelezőket a tél folyamán – fogalmazott Karsay Ferenc. Azt viszont még mindig nem lehet tudni, mi a lezárások pontos időpontja. Egyelőre annyit sikerült tisztázni a Budapesti Közlekedési Központtal, hogy lesz olyan szakasza a munkálatoknak, amikor a Tóth József utca egy sávra fog szűkülni. A körforgalom építése alatt ugyanakkor egyes időszakokban a Kossuth Lajos utcát is lezárják majd vagy részben, vagy teljesen.

(VH)